AD Mass

AD Mass

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Celje, 15. in 16.6. 2019

Massovke in Massovci slavili na dvodnevnem atletskem pokalu v Celju. Kljub mnogim odpovedim je vodji massove odprave, Albertu Šobi uspelo sestaviti zmagovalne kombinacije. Z enako lahkoto je v soboto skupaj sestavil 6 in 0. Vse najboljše Berč, veliko dobre volje, mirnih živcev in preudarnih odločitev.

Neja Filipič je v troskoku v zadnji seriji pristala pri 13,91 m in na svoji drugi tekmi v sezoni v disciplini, ki je ne trenira, le za 29 centimetrov zaostala za normo za SP (14,20 m). Kako daleč bi šele skočili, če bi troskok trenirala, se sprašujemo in upamo, da bomo Nejo v prihodnje še videli na zaletišču troskoka.

Maja Mihalinec je v teku na 100 m s časom 11,53 sekunde za slabe tri desetinke zaostala za normo za SP (11,24), normo na 200 m bo skušala uloviti v prihodnjih dneh. Drugi dan tekmovanja je Maja sicer zmagala v teku na 200 m a z močnim vetrom v prsi, 23,52 sekunde tako kot v soboto na 100 m ostala brez norme za SP, kot tudi Neja Filipič v skoku v daljino, kjer je s 6,54 m za več kot pol metra preskočila vso konkurenco.

Lia Apostolovski je zmagala in postavila nov slovenski rekord v skoku v višino v kategoriji starejših mladink, ki sedaj znaša 1,86 cm. S tem je varovanka aktualnega slovenskega rekorderja Rožleta Prezlja ugnala udeleženko velikih tekmovanj v zadnjem obdobju, tudi olimpijskih iger, Marušo Černjul (1,80 m).

Drugi dan tekmovanja je močan veter preprečil boljše dosežke, saj je včasih pihal tudi z več kot štirimi metri na sekundo v prsi, pa tudi obratno. Tako je imel slovenski rekorder, Žan Rudolf kar težko delo, da je prišel prvi v cilj. Po seriji mitingov v Skandinaviji bo opravil nov cikel treningov in nato konec julija ter avgusta znova napadel normo za SP. Čestitke vsem nastopajočim.

Skupni seštevek točk:

Moški:

1. Mass Ljubljana 418,5 točke
2. Kladivar Celje 234,5
3. Kronos Ljubljana 219

Ženske:

1. Mass 425
2. Kronos 260
3. Kladivar 235