AdMassCGP_2024_100let logo

25. EVROPSKO PRVENSTVO NA PROSTEM

Ljubljana, 4. avgust
Povzeto po: STA, AZS

Štiriindvajset slovenskih atletinj in atletov bo nastopilo na evropskem prvenstvu v Münchnu od 15. do 21. avgusta. Eno največjih reprezentanc doslej na prvenstvih stare celine, ki je izpolnila mednarodne norme ali se na EP prebila glede na uvrstitve na svetovni lestvici, je potrdil upravni odbor Atletske zveze Slovenije.

V ekipi je tudi vseh deset slovenskih reprezentantov, ki so nastopili prejšnji mesec na svetovnem prvenstvu v Eugenu v ZDA. Tam je polovica ekipe nastopila v finalu, v eni najuspešnejših odprav v zgodovini SP pa so najvišja mesta dosegli Kristjan Čeh (Ptuj) z zlatom v metu diska, Tina Šutej (Kladivar) s četrtim mestom v skoku s palico in Anita Horvat (Velenje), ki je bila na sedmem mestu ena od dveh Evropejk v finalu teka na 800 m in vrsto let tudi članica našega društva, ter aktualni mladinski svetovni podprvak iz Calija, Matic Ian Guček (Kladivar, 400 m ovire in 4×400 m).

Nastopili bodo tudi naši predstavniki društva; Robert Renner v skoku s palico. Lovro Mesec Košir, Jure Grkman in Gregor Grahovac vsi v štafetnem teku 4 X 400 m,  Žan Rudolf v teku na 800 m), 

Od skupaj 14 atletinj bo kar šest naših predstavnic; Neja Filipič bo nastopila v troskoku, Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000 m z zaprekami, Lia Apostolovski bo skakala v višino, Veronika Sadek v teku na 800 m,  Aneja Simončič in Vika Rutar pa v štafetnem teku 4 X 400 m.

Reprezentanca se bo medijem pred odhodom v München predstavila v petek, 12. avgusta.

Želimo vam uspešne tekmovalne nastope!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024