AdMassCGP_2024_100let logo

Balkanation

V soboto, 20. septembra ob 16h, bo stadion ŽAK – Šiška (Milčinskega 2) gostil ekipno tekovanje balkanskih držav – BALKANATION, ki bo del atletskega konca tedna, s katerim se bo zaključila uspešna atletska sezona.

Dogodek sta danes na sedežu AZS predstavila Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije ter Primož Kozmus, kapetan slovenske reprezentance ob prisotnosti predstavnikov partnerjev v projektu, AD MASS ter BMW Group Slovenije.

Na ekipnem tekmovanju se bo pomerilo 8 ekip držav članic Balkanske atletske zveze (ABAF), premierna izvedba dogodka pa bo potekala letos prav v glavnem mestu Slovenije. Slovensko ekipo, ki se bo borila za naslov balkanskega prvaka, bodo na tekmovanju sestavljali naši najboljši atleti, vključno s Primožem Kozmusom, Martino Ratej, Tino Šutej, Snežano Vukmirovič, Marino Tomić, Marušo Mišmaš in drugimi našimi atletski asi.

»BALKANATION« si bodo ogledali številni najvidnejši predstavniki atletike v svetu, vključno z eno največjih atletskih zvezd v zgodovini, svetovnim rekorderjem Sergejem Bubko in predsednikom Evropske atletske zveze Hansjörgom Wirzom, ter števini domači atletski zvezdniki, kot so Brigita Bukovec, Britta Bilač, Roman Kejžar in številni drugi.

V okviru atletskega konca tedna se bodo odvijali še številni dogodki v znamenju atletike. V petek, 19. septembra, bo tako ob 16h pred Hišo športa, Breg, potekala predstavitev otroške atletike, kjer bo več kot 50 mladih atletov naših atletskih klubov, ki vadijo pod vodstvom nekaterih naših sedanjih in nekdanjih atletov, predstavilo atletske discipline, k sodelovanju in preizkusu poligona pa bodo povabljeni tudi mimoidoči otroci.

Atletsko dogajanje se bo nadaljevalo v soboto, 20. septembra s Kongresom Balkanske atletske zveze, ki prav tako prvič poteka v Sloveniji, ter doseglo svoj vrhunec s tekmovanjem Balkanation.

Sklop dogodkov se bo zaključil v nedeljo, 21. septembra, s prireditvijo BMW FEST – festival teka in zabave, Arboretum Volčji Potok

Gregor Benčina, predsednik AZS: “S sklopom dogodkov v okviru Balkanation se nam obeta zelo pester in zanimiv atletski vikend. V treh dnevih želimo prikazati celoten spekter atletike, od otroške, vrhunske in rekreativne. Veseli me, da je dogodek že pritegnil tako emintentne goste, kot sta Bubka in Wirz, z dogajanjem pa želimo s pomočjo Balkanske atletske zveze ter AD Mass, ki je organizator same tekme, predvsem predstaviti atletiko v njeni najlepši luči širšim množicam. Kongres, ki se obeta, pa bo tudi uvod pred volilnim kongresom EA, ki bo prihodnje leto v Sloveniji,” je povedal predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina.

Primož Kozmus, kapetan slovenske ekipe: »Balkanation se mi zdi prava tekma za zaključek sezone in z veseljem bom sodeloval na njej. Rad se udeležujem ekipnih tekem, saj so nekaj posebnega, v ospredju je ekipno, navijaško vzdušje. Atleti so še vedno v dobri formi, kar so pokazali na ekipnem državnem prvenstvu minuli vikend in borili se bomo za najvišja mesta, ob tem pa si želimo predvsem polnih tribun,« je povedal Kozmus pred tekmo, s katero končuje letošnjo sezono.

VABLJENI NA BALKANATION SPODBUJAT NAŠE NAJBOLJŠE ATLETE!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024