AdMassCGP_2024_100let logo

FILIP JAKOB DEMŠAR

Chengdu, 5. avgust
Avtor: STA, AZS

Filip Jakob Demšar je na svetovnih univerzitetnih igrah v Chengduju na Kitajskem v finalu teka na 110 metrov z ovirami s časom 13,63 sekunde zasedel peto mesto in za devet stotink zaostal za slovenskim rekordom Damjana Zlatnarja, ki je v Novem mestu 19. junija leta 2007 tekel 13,54.

Demšar, član univerze v Južni Karolini, je na Kitajskem boljši čas dosegel v prvem krogu s časom 13,60, ko je popravil osebni rekord in le za štiri stotinke zaostal za 16 let starim državnim rekordom ter zasedel tretje mesto v skupini. Finale si je zagotovil po času, skupno je imel šesti dosežek predtekmovanja.

Po tekmovanju je za STA in AZS povedal: “Super start mi je uspel v kvalifikacijah in tudi večino teka je bilo tako, le zadnje tri ovire bi mogoče lahko naredil še kaj več. Zelo sem bil zadovoljen. Nisem vedel, če mi bo osebni rekord uspel letos, saj sedem mesecev ves čas tekmujem. Težko je držati formo tako dolgo. Ko sem prišel s študija v ZDA, sem včasih tekel tudi večkrat na teden in sem bil junija zelo utrujen. Po balkanskem prvenstvu sem odšel na Kitajsko in sem imel dober teden časa za počitek, treninge sem imel za vzdrževanje forme. To se je obrestovalo.”

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024