AD Mass

AD Mass

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Forma strmo navzgor

Naša rekorderka Tina Šutej, je na sinočnjem mednarodnem dvoranskem mitingu IAAF v Stockholmu v skoku ob palici s 4,50 metra osvojila četrto mesto.  V izjemno močni konkurenci je bila uspešna na višini 4,50m, kar je njen (trenutno) najboljši izid sezone. Slavila je Grkinja Nikoleta Kiriakopolou, bronasta iz evropskega prvenstva v Helsinkih 2012, ki je preskočila 4,76m.  Drugo mesto je osvojila domačinka Angelica Bengtsson, mladinska svetovna in evropska prvakinja ter zmagovalka prvih mladinskih olimpijskih iger v Singapurju 2010, tretjega pa nekdanja svetovna prvakinja Brazilka Fabiana Mure.

S svojim nastopom in doseženim izidom sem zelo zadovoljna. Iz tekme v tekmo napredujem in skačem višje. Danes sem skakala tudi z daljšimi palicami kot na prvih dveh tekmah, tako da se vse skupaj premika v pravo in pozitivno smer. Sicer sem še daleč od idealnih skokov. Novo priložnost za dokazovanje bom imela v soboto v Birminghamu, kjer bo konkurenca, kot je bila tudi tu na Švedskem, zelo močna.

S skoki je začela na 4,15 m, v prvem poskusu je preskočila  višini 4,30 in 4,40m. Na višini 4,50m je v prvem poskusu podrla letvico, a višino premagala v drugem, na 4,60 pa je bila trikrat neuspešna.

ČESTITKE!