AdMassCGP_2024_100let logo

LIO APOSTOLOVSKI DO MAGIČNE MEJE 2 M LOČI LE ŠE 5 CM.


Ljubljana, 5. avgust

Avtor: STA

Lia je na mitingu v skoku v višino, ki je potekal v nemškem Heilbronnu, z osebnim rekordom, 1,95 metra, zasedla drugo mesto in je sedaj druga na večni slovenski lestvici. Na tekmi je bila pred njo le Avstralka Eleanor Patterson, svetovna prvakinja je tudi preskočila 1,95 metra, vendar že v prvem skoku.

Triindvajsetletna Apostolovski je prejšnji osebni rekord, 1,92 m, postavila 13. junija 2020 v Slovenski Bistrici. Pred njo je sedaj v slovenski atletski zgodovini le še Britta Bilač, ki je 14. avgusta 1994 v Helsinkih skočila natančno dva metra in osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Apostolovski si je doslej delila tretje mesto z Lidijo Lapajne, pred njima je bila še Maruša Černjul (1,93 m).

Zelo sem vesela in zadovoljna, ker je končno vse šlo meni na roko. Najprej sem po treh letih z 1,92 metra izenačila osebni rekord, potem pa sem preskočila še letvico na 1,95 metra. Presrečna sem. To mi je uspelo v zelo močni konkurenci in v lepem vremenu. Končno sem tehnično dobro opravila celotno tekmo, na ta trenutek sem čakala zelo dolgo,” se je od zadovoljstva smejalo Apostolovski, katere oče Sašo Apostolovski je nekdanji slovenski rekorder v isti disciplini.

Bravo Lia, gremo naprej!!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024