AdMassCGP_2024_100let logo

MAL

Maja Mihalinec in Nejc Pleško (Olimpija Ljubljana) sta zmagovalca letošnje mednarodne atletske lige (MAL), ki jo je Atletska zveza Slovenije (AZS) v sodelovanju z organizatorji največjih mitingov v državi letos spet oživila. Bravo Maja, čestitke za prestižen naslov.

Maja Mihalinec (100 in 200 m) je zbrala 32 točk, le točko je zaostala Tina Šutej (Kladivar, palica, 31), tretja je bila Anita Horvat (Velenje, 100 in 400 m, 29), Neja Filipič (daljina, troskok) je bila peta, zbrala je 25 točk.

V MAL so bili letos poleg državnega prvenstva v Celju vključeni še mitingi 25. maja v Slovenski Bistrici, 5. junija v Ljubljani, 12. junija v Mariboru, 15. in 16. junija atletski pokal Slovenije v Celju, 24. julija pa mednarodna tekma v Novem mestu.

Skupni nagradni sklad tekmovanja je bil 35.000 evrov, za denarne nagrade na posameznih tekmovanjih so se lahko potegovali vsi tekmovalci, za skupni nagradni sklad pa le domači. Vsakdo je moral nastopiti na najmanj štirih od šestih mitingov MAL.

Pri končni razvrstitvi se je upošteval seštevek točk štirih najboljših rezultatov v katerikoli disciplini iz štirih različnih mitingov. Prvo mesto je štelo štiri točke, drugo dve, tretje pa eno točko. Upoštevali so le tiste rezultate, ki so presegli 950 točk po tablicah Mednarodne atletske zveze IAAF. Dodatne točke bi prinesli državni rekordi (4) ter dosežki, preračunani po tablicah IAAF.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024