AdMassCGP_2024_100let logo

Naši odlični na mitingu v Zagrebu

Drugega septembra je v Zagrebu potekal atletski miting svetovnega izziva (IAAF). Naši ZARES ODLIČNI ATLETI IN ATLETINJA so osvojili dve četrti, peto in šesto mesto, en osebni rekord in nov državni rekord (ml. članice) ter najboljši izid sezone.  ZARES LEP IZKUPIČEK, ČESTITKE VSEM NAJBOLJŠIM!

MATIJA KRANJC je v izjemno močni konkurenci  zasedel četrto mesto v metu kopja (77,58 m). Po tekmi je povedal:”Pričakoval sem met okrog 80 m, vendar to v tem vremenu ni bilo mogoče. Je pa bila borba za vsak meter in za čim boljšo uvrstitev. Na koncu mi je v zadnji seriji uspelo, da sem se povzpel na četrto mesto. Če bom dobro treniral in ne bom imel poškodb, bi lahko v naslednji sezoni povprečje metov dvignil za meter ali dva in potem bom konkurenčen vsem najboljšim. Gotovo pa bo ob takem povprečju kdaj kopje odletelo tudi precej dlje.

ŽAN RUDOLF je zasedel četrto mesto v teku na 800 m s svojim najboljšim izidom sezone (1:47,09). Njegov komentar: “Bolj kot z izidom sem zadovoljen z uvrstitvijo, saj je bila zasedba podobna diamantni ligi. Škoda, da tako dobrega taktičnega teka nisem pokazal na EP, kjer se nisem prebil v finale. Tam sem bil mogoče malo preveč utrujen po napornih treningih. Na to tekmo sem prišel spočit in sem dosegel svoj najboljši čas leta. Mogoče bom nastopil še na dveh tekmah. Vesel sem, da sezono končujem zdrav. Pripravil se bom na naslednjo, glavni cilj pa bo čim boljši nastop čez dve leti na olimpijskih igrah,“.

MARUŠA MIŠMAŠ je krepko izboljšala svoj osebni in državni mlajše članski rekord, ki sedaj znaša 4:11,87. Naša izjemna atletinja je svoj nastop komentirala takole:”Ko sem pogledala na zagrebško startno listo na 1500 m sem videla, da bodo nastopile zelo dobre tekmovalke. Zato sem vedela, da bo tekma hitra in sem pričakovala osebni rekord. Odločila sem se, da bom tekla zadaj in se ne bom prerivala. Bila sem precej za tekmicami, zato sem vesela, da sem na koncu prehitela še eno tekmovalko. Dežja sem letos navajena, saj je celo poletje tako. Nastopila bom še v Ljubljani na balkanskem ekipnem prvenstvu. Sezona je dolga, tudi psihično sem že kar utrujena in komaj čakam, da bom imela malo premora. Potem pa me čakajo priprave na novo sezono,” je dejala Mišmaševa. V njeni disciplini je slavila Američanka Brenda Martinez (4:05,46).

V teku B na 400 m je bil Žan Kozan peti (49,43), brat  Jošt pa šesti (50,51).

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024