AdMassCGP_2024_100let logo

Odprto prvenstvo Hrvaške

Tisti, ki so bili prestari tako za mladinske kot za mlajše članske tekme, ampak še vedno vztrajajo v atletiki, so se odpravili v Varaždin.

Če je koga pot od slovenske meje pa do Varaždina po vseh teh vaseh, ki se prelivajo ena v drugo in hitreje kot 50km/h ne smeš, uspavala, se to zagotovo ni zgodilo Vidu Tršanu, ki se je tokrat odločil za malce daljšo razdaljo in zadel “žebljico na glavico”. Svoj osebni rekord na 3000m je namreč potokel za več kot 15 sekund ter nov mejnik postavil na 8:23,64. S tem rezultatom je osvojil drugo mesto ter se odločil, da bo sedaj pozornost preusmeril na daljše teke.

Prav tako drugo mesto, vendar s precej manj zadovoljivim rezultatom, je v skoku s palico osvojila Jerneja Writzl. Trema pred daljšimi palicami ji je tokrat vzela pogum ter onemogočila rezultat, višji od 360cm.

V prvi skupini predteka na 110m z ovirami je Igor Orel v močnem protivetru (-2,6 m/s) s časom 15,05s zmagal ter osvojil skupno drugi čas kvalifikacij. V finalu kot tuj atlet ni nastopl.

Luka Zidar se je tokrat ponovno odločil za nastop v skoku v višino in nakazal, da se morda vrača k svojim atletski korenimam. Pomanjkanje treninga te discipline se pozna pri zaletu, ki mu je tokrat povzročal nemalo težav. Zaključil je s preskočenimi 195cm in četrtim mestom.

S svojim nastopom je bil zadovoljen Jost Kozan, ki je, tako kot njegov brat v Ostravi, tekel na 400m in v čudnem vetru dosegel peto mesto ter rezultat 48,90s.

Na isto mesto se je v teku na 1500m z rezultatom 4:52,37 uvrstila Anja Robavs. S tem časom se je približala osebnemu rekordu, ki ga je postavila letos v Novi Gorici.

Čestitke!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024