AD Mass

AD Mass

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

PS ZA MLAJŠE ČLANE IN ČLANICE IN ZA MLAJŠE MLADINCE IN MLADINKE

Nova Gorica, 11.7.2020

Atletski klub Gorica ta vikend gosti dvodnevno Prvenstvo Slovenije za mlajše člane in članice ter mlajše mladince in mladinke. Prvenstvi potekata hkrati, v nekaterih disciplinah skupaj tekmujejo tudi udeleženci obeh starostnih kategorij. Predvsem to velja za tehnične discipline in teke na daljših razdaljah. Naši atleti in atletinje so prvi dan tekmovanja osvojili kar nekaj odličij…

Zmagovalec in državni prvak teka na 100 m v kategoriji mlajših članov je postal Nick Kočevar, zmagal je z časom 10,41 s. Naslov državnega prvaka si je na 400 m razdalji pritekel Žiga Kopač. Filip Jakob Demšar je bil najhitrejši v teku na 110 m z ovirami. Mlajši člani; Tan Černigoj, Filip Jakob Demšar, Matic Silić in Žiga Kopač so v štafetnem teku 4×100  postali državni praki. Gaj Černigoj je v metu kladiva osvojil drugo mesto, v suvanju krogle pa tretje. Maj Domen Sadić je v skoku s palico osvojil tretje mesto.

Pri mlajših članicah je v teku na 1500 m z ogromno prednostjo zmagala Klara Lukan, državna prvkinja je postala tudi Lija Apostolovski v skoku v višino,  Zala Istenič je v teku na 100 m postala državna podprvakinja, na  400 meterski razdalji  je Lina Šenica osvojila bronasto medaljo. Tretje so bile tudi mlajše članice štafetnega teka 4×100 (Ana Gregorc, Lina Šenica, Staška Bizjak Udvanc in Zala Istenič). V metu kopja je bila Liza Lap druga, Hana Bizjak pa tretja.

V kategoriji mlajših mladincev je Jernej Gumilar postal državni podprvak teka na 100 m in bil del srebrne štafete 4×100, kjer so tekli še Mark Aleksander Šarman, Jan Duhovnik in Žan Jazbec. Jan Duhovnik je v skoku v daljino osvojil tretje mesto. V kategoriji mlajših mladink je Kristina Švab v troskoku z novim osebnim rekordom postal državna podprvakinja (12,11 m), Ula Ilar v teku na 1500 m osvojila tretje mesto.

REZULTATI

Čestitamo!