AdMassCGP_2024_100let logo

Svetovno dvoransko prvenstvo

V Poljskem Sopotu smo imel dve predstavnici, kar je predstavljalo polovico celotne tekmovalne odprave.

Prva je nastopila Maruša Mišmaš, ki se na to tekmovanje ni posebej pripravljala, saj njene glavne tekme prihajajo na vrsto poleti. Dvoranski krst na tako visokem nivoju je uspešno prestala, se izmaknila vsem komolcem in držala kolena stran od tal. Na koncu je v teku na 1500m z rezultatom 4:18,92 osvojila 18.mesto.

Precej več je od tekmovanja pričakovala Tina Šutej, na koncu se je izkazalo, da povsem upravičeno. Dosežek, ki ji je letos že uspel – preskočena letvica na višini 471cm, je boljši od dosežka zmagovalke v Sopotu Yarisley Silve iz Kube. Toda opekle so se tudi marsikatere favoritke, pravzaprav kar vse po vrsti – na koncu na zmagovalnem odru ni bilo nobene izmed prvih treh na letošnji svetovni lestvici. Tinino razočaranje je razumljivo, je pa bil ta nastop dober trening za nadaljnja velika tekmovanja, ki jih v prihodnosti prav gotovo ne bo manjkalo, poleg tega pa znamenje, da je ob dobrem dnevu (ali pa je dovolj celo to, da dan ni slab…) konkurenčna prav vsem najboljšim skakalkam s palico. Na koncu je Tina s preskočenimi 455cm in osvojenim 10. mestom dosegla najboljšo slovensko uvrstitev na tem svetovnem prvenstvu.

Med našimi atleti sta normo imela doseženo tudi Snežana Rodić in Žan Rudolf, ki sta zaradi poškodbe in bolezni natop morala odpovedati ter se pripravljata na poletno sezono.

Obema udeleženkama iskrene čestitke in veliko sreče v prihajajočih mesecih!!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024