AdMassCGP_2024_100let logo

19. MEMORIALNI MITING MATICA ŠUŠTERŠIČA IN PATRIKA CVETANA

Kranj; 11. maj

Mednarodna atletska liga se je začela z odlično organizacijo ATLETSKEGA DRUŠTVA MASS in VRHUNSKIMI REZULTATI! Tokrat smo se v vlogi organizatorja dobro znašli in poskrbeli, da so v Kranj prišli atleti in atletinje iz celega sveta, saj miting sodi v sklop World Athletics Continental Tour-ja. Prva tekma Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije v sezoni namreč šteje tudi za serijo challenger Svetovne atletike in s tem za svetovno lestvico, ki ob zelo zahtevnih normah za velike tekme vodijo na omenjena tekmovanja. Tudi preostali mitingi slovenske lige bodo na tej ravni.

Vrhunci dneva so bili v Kranju vsaj trije, najodmevnejši je zagotovo nov slovenski rekord Matica Lana Gučka (KLC) v teku na 400 m, ki sedaj znaša 48,66. S tem rezultatom pa se je uvrstil na Olimpijske igre v Parizu. Guček je po svoji prvi tekmi leta deveti po izidih leta na svetu. Čestitke mlademu in obetavnemu atletu iz Celja. Normo za OI (8,27 m) je prav tako z izidom svetovne vrednosti dosegel hrvat Filip Pravdica v skoku v daljino z 8,35 metra in hrvaškim rekordom. Vrhunec v zaključku tekmovanja je bilo finalni memorialne discipline, moškega teka na 100 m, ki ga je prepričljivo dobil Anej Čurin Praprotnik z rezultatom 10,48 s, drugi in tretji najhitrejši prihajata iz našega društva, drugi je bil Jernej Gumilar z rezultatom 10,70s in tretji Andrej Skočir, z rezultatom 10,74s. Žal jim je močan veter v prsa onemogočil še boljše rezultate. Čestitke vsem trem hitrim!

V troskoku se je izkazala Neja Filipič, ki je krepko preskočila 14 m (14,20 m), kar je dober obet za začetek sezone, na visokih ovirah je zmago slavil Filip Jakob Demšar (13,74), slednji z velikim vetrom v prsi (-1,5 m/s). S časom 13,65 je bil celo hitrejši v kvalifikacijah. V suvanju krogle je zmagal Blaž Zupančič (18,52), Maja Mihalinec Zidar je bila v kvalifikacijah ženskega teka na 100 m najhitrejša (11,51), a se je finalu zaradi krča v mečni mišici, odpovedala. Z rezultatom11,89 je zmagala Lina Hribar. Čestitke vsem dobitnikom medalj, tudi Lini Keder za izpolnjeno normo v teku na 400 m za mladinsko svetovno prvenstvo….

Velik hvala vsem, ki so sodelovali pri organizaciji mitinga, zahvaljujemo se našim sponzorjem in hvala donatorjem.

VSI REZULTATI

Naslednji miting Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije bo že naslednjo soboto v Slovenski Bistrici.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024