Mass-ov otroški pokal

Atletsko društvo Mass Ljubljana že od nekdaj skrbi tudi za razvoj otroške atletike. Zato poleg največjih tekmovanj na državni in mednarodni ravni, že več let zapored organiziramo tudi tekmovanje za naše najmlajše člane, Mass-ov otroški pokal.

Starostna kategorija

Otroški pokal je namenjen kategorijam od 5. do 10. leta starosti.

Sodelujoči

Na tekmovanju se nam pridružijo naši atleti, člani Atletskega društva Mass omenjene starostne skupine, ter seveda prav vsi atleti (ne glede na starost) osnovnih šol na katerih dejavnost atletike izvajamo in, ki so se atletike čez celotno šolsko leto udeleževali.

Termin

Mass-ov otroški pokal poteka vsako leto na izbrani datum v zadnjem tednu maja ali prvem tednu junija, ko z interesno dejavnostjo atletika zaključijo na osnovnih šolah.

Prijave

Otroci kakšen mesec pred samim dogodkom prejmejo vabilo in prijavnico, katero nato oddajo svojemu trenerju na treningu.

Fair play

Tekmovanje pričnemo z otvoritvijo ter protokolom oziroma prisego Fair Playa v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana. Nato se skupaj ogrejemo in pričnemo s tekmovanjem.

Potek otroškega pokala

Tekmovanje poteka v skupinah, katere ustvarimo na samem prizorišču. Skupina se nato s pomočjo vodje pomika med postajami, kjer se otroci borijo za najboljši rezultat. Skozi tekmovanje spoznavajo različne prvine atletike, začutijo ekipni duh sicer individualnega športa, se spodbujajo med seboj ter dobijo osnovno predstavo o tekmovalnem športu. Ob tem svoje otroke z veseljem glasno spodbujajo tudi starši in ostali družinski člani.

Discipline

Otroci se na tekmovanju pomerijo v 8-ih različnih disciplinah – tek čez ovire, sprint, skok v daljino z mesta, skok s palico z mesta, met vorteksa, met težke žoge ter skok v križu. Omenjene discipline so del otroške atletike, ki se predstavlja po celotni Evropi. Z njimi želimo otrokom atletiko še bolj približati in jim prikazati pravi duh tekmovanja, kot je ta na tekmovanjih starejših kategorij.

Rezultati

Rezultati so na vsaki postaji posebej zabeleženi na kartonček otroka, ki omenjeni kartonček ob koncu tekmovanja obdrži. Tako lahko primerja svoje rezultate s prijatelji, oziroma si ga shrani in primerja svoje rezultate ob koncu naslednjega šolskega leta. S tem otroci vidijo svoj napredek, kar jih dodatno motivira za nadaljnji trening.

Nagrade

Na koncu so vsi mladi atleti za svoj trud ter opravljene naloge nagrajeni z medaljo in simbolično nagrado naših zvestih sponzorjev.

Cilj

Seveda pa je naš cilj vedno, da se otroci zabavajo in uživajo v športu, ki so si ga izbrali. Mass-ov otroški pokal je le še dodatna popestritev ob zaključku uspešnega leta.

Informacije