AdMassCGP_2024_100let logo

28. BALKANSKO PRVENSTVO ZA ČLANE IN ČLANICE

Slovenska atletska reprezentanca s Filipom Jakobom Demšarjem na čelu je izjemno uspešno nastopila na dvoranskem balkanskem prvenstvu v Istanbulu. Saj je Demšar postal balkanski prvak v teku na 60 m z ovirami (7,70),  šesta sta bila Maja Mihalinec Zidar v teku na 60 m (7,47 ) in Lovro Mesec Košir na 400 m (47,27), 11. pa Jernej Gumilar na 60 m (6,93).

avtorja: STA, AZS

Demšar je v Turčiji tekel še hitreje kot v Stockholmu 3. februarja, ko je na mitingu bronaste dvoranske serije Svetovne atletike s 7,74 sekunde tekel do tokratne tekme svoj najboljši izid sezone. V Istanbulu je le za sedem stotink zaostal za normo (7,62) za SP v začetku naslednjega meseca na Škotskem. Demšar je najhitreje doslej tekel 11. februarja lani v Clemsonu v ZDA (7,70), tokrat pa je ta izid izenačil. Je že nekaj sezon prepričljivo drugi na slovenski večni lestvici, pred njim je le Damjan Zlatnar, ki je 7,64 tekel 29. januarja 2008.

Super tekma je za mano. Včerajšnje potovanje je bilo naporno in tudi predvčerajšnjim nisem veliko spal. Pogoji tako niso bili idealni, a sem to odmislil in se motiviral. To je super delovalo. Tek je bil tehnično boljši kot na prejšnjih tekmah, najboljši v sezoni. So bile še napake in imam tako še rezerve. V torek imam še tekmo v Beogradu, ta je srebrne svetovne serije in prinaša veliko več točk kot tekma v Istanbulu. Zato tam želim ponoviti ali še nadgraditi tokratni nastop,” je povedal Demšar.

REZULTATI

ČESTITKE FILIPU, LOVRU, JERNEJU IN MAJI!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024