AdMassCGP_2024_100let logo

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ČLANE IN ČLANICE

Na Nizozemskem v Amsterdamu poteka od 6.7. do 10.7 evropsko prvenstvo v atletiki, kjer reprezentančne barve zastopajo tudi trije naši atleti in dve atletinji: Žan Rudolf (800 m), Matija Kranjc (kopje), Jan Petrač (800 m), Maruša Mišmaš (3000 m zapreke) in Tina Šutej (palica).

Prvi dan tekmovanja je Matija Kranjc  nastopil v kvalifikacijah meta kopja, a žal ni ponovil uspeha z zadnjega prvenstva, ko se je uvrstil v finale. Tokrat je njegov najdaljši met meril 79,56 metra, kvalifikacijska norma pa je bila postavljena na 81,50 metra.

Drugi dan evropskega prvenstva se je Tina Šutej uvrstila v finale skoka ob palici. Letvico na 420 centimetrih je preskočila v drugem poskusu, na 435 je bila uspešna v prvem in na višini 445 cm v tretjem poskusu. Za finale je zadoščal skok preko 435 centimetrov v prvem poskusu in brez popravkov na prejšnjih višinah. V finalu, ki bo na sporedu v soboto ob 19.20, bo nastopilo 14 tekmovalk.

Žan Rudolf se je z nekaj sreče le uvrstil v polfinale teka na 800 metrov. Žan je bil v prvi skupini predteka s časom 1:48,72 četrti, neposredno v polfinale pa so se uvrstili le prvi trije iz vsake skupine ter štirje po času. Tako je moral počakati na razplet v ostalih skupinah in na koncu se je izkazalo, da je ravno on tisti zadnji, ki je še ujel elito najboljših 16., ki se bo pomirila v polfinalu. V isti disciplini je nastopil tudi Jan Petrač, ki je bil v svoji skupini s časom 1:52,21 šesti in je končal prvenstvo na 28. mestu.

Tretji dan prvenstva se je teku na 3000m z zaprekami odpovedala naša rekorderka Maruša Mišmaš. Bolečina v predelu tetive je bila žal premočna in Maruša se je kljub veliki želji morala odreči kvalifikacijskemu startu. Upamo le, da se bo Maruša v času do olimpijskih iger pozdravila in dokončno sanirala poškodbo, ki jo ovira že celo sezono.

Žanu Rudolfu se napredovanje v finale ni izšlo, v polfinalu je zasedel 16. Mesto (1:54,49) in nekoliko razočaran končal s tekmovanjem. Tudi on pa ima pred seboj naslednji veliki cilj: Rio.

Čestitamo Robertu Rennerju za bronasto medaljo v skoku  s palico (5,50m) in Luki Janežiču za 5. Mestu v teku na 400m.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024