ZMAGOVALNA ŠTAFETA
AD Mass

AD Mass

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

ATLETSKI POKAL SLOVENIJE

Ljubljana; 4. in 5. julij, 2020

Ekipno po prvem dnevu v obeh konkurencah prepričljivo vodijo člani in članice našega društva!

Vikend je v znamenju modre in oranžne barve! saj naše društvo, pod vodstvom predsednika in vodja tekmovanja Alberta Šobe organizira Atletski pokal Slovenije v absolutni kategoriji. Tekmovanje hkrati šteje tudi za Atletsko ligo Telekom Slovenije. Naši atleti in atletinje so zablesteli v vsem svojem sijaju prvega dne in dosegli kar nekaj osebnih in državnih rekordov. Za zaključek tekmovalnega dne je sledila še poslastica večera! Pripravili so jo člani štafetnega teka 4×100 v sestavi; Žiga Kopač, Lovro Mesec Košir, Jakob Filip Demšar in Nick Kočevar, ki so z zmago postavili tudi mlajši članski rekord (40,62). Ob bok članom so bile najhitrejše tudi članice v štafeti 4×100, ki so jo sestavljale “Đokova dekleta“; Zala Istenič, Vladyslava Tukhay, Maja Mihalinec in Neja Filipič (45,95).

Neja ponovno krepko prek 14 metrov! Neja Filipič je prvi dan atletskega pokala v troskoku s 14,32 m skočila točno na oznako, ki bi pomenila izpolnjeno normo za olimpijske igre v Tokiu. Žal norme, zaradi prestavitve OI v tej sezoni ni mogoče izpolniti. Bila pa je zelo vesela novega osebnega rekorda.

Odlični skoki so uspeli tudi Liji Apostolovski, ki je v skoku v višino zmagala s preskočenimi 1,87 metra.

Nepremagljiva je bila tudi Maja Mihalinec v teku na 100 m, slavila je z 11,79 s, med atleti je na 110 m ovire slavil Filip Jakob Demšar (14,25 s). Nick Kočevar je slavil v teku na 100 m (10,65 s). Lovro Mesec Košir je v teku na 400 m s 46,64 postavil osebni rekord in ugnal Gregorja Grahovca, ki je tudi tekel osebni rekord, 47,12. Blaž Zupančič je zmagal v suvanju krogle (18,37 m).

Varovanki trenerja Tevža Korenta; Maruša in Klara, sta upravičili vlogo favoritinj. Maruša Mišmaš Zrimšek je v solo teku na 1500 m zmagala z rezultatom 4:19,95. Na najdaljši razdalji, na 5000 metrov, je mladinska evropska prvakinja Klara Lukan izboljšala mlajši članski državni rekord, s 15:59,71 in za skoraj minuto popravila prejšnji dosežek (16:56,96) Daneje Grandovec.

Rezultati

Čestitamo! Naj bo tako uspešen tudi drugi tekmovalni dan!