AdMassCGP_2024_100let logo

ATLETSKI POKAL ZA MLAJŠE MLADINCE IN MLAJŠE MLADINKE

Maribor, 8. maj

V Mariboru se je včeraj v večernih urah zaključil atletski pokal v kategoriji u18. naši mlajši mladinci in mladinke so postali podprvaki in podprvakinje.

Za osvojeni pokalni drugi mesti so zasluženi vsi Massovi atleti in atletinje a velja še posebej izpostaviti Gašperja Kušarja Stojakoviča in Lino Hribar. Mladinci so zbrali 202 točki, mladinke pa 137 točk. Bravo in čestitamo!

Lina Hribar, je osvojila tri zlate medalje, na 100 m, 200 m in 4×100 m. Svoj debi v teku na 100 m je kronala z zlato medaljo, ter si s tem zagotovila nastop na Brixia mitingu, tekla je 12, 28 s. Drugo osvojeno zlato in skok na najvišjo stopničko ji je uspel v teku na 200 m. Z rezultatom 24, 88 s je izpolnila normo za 3. evropsko prvenstvo za mlajše mladince in mlajše mladinke, ki bo potekalo v Jeruzalemu. Zagotovo pa bo potnica tudi v Črno goro na 19. balkansko prvenstvo za mlajše mladince in mlajše mladinke. Tretje zmage se je veselila s klubskimi kolegicami, Emo Vehovar, Dašo Kernel in Nežo Rigler. Tekle so 48,43 s.

Tudi Gašper Kušar Stojakovič ni le zmagal in postavil nov osebni rekord v teku na 400 m ampak prejel tudi Foxija, kar pomeni, da je izponil normo za nastop na olimpijskemu festivalu evropske mladine (OFEM). Tekel je 50,41 s.

Rezultati

Bravo vsem!! Čestitke tudi trenerjem!!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024