AdMassCGP_2024_100let logo

EKIPNO EVROPSKO PRVENSTVO

Šlask pri Katovicah, 21. junij,
Povzeto po: STA, AZS

Slovenska atletska reprezentanca je po treh dnevih tekmovanj na ekipnem evropskem prvenstvu na Poljskem v drugi ligi osvojila četrto mesto. Prvi preboj v prvo ligo, na najvišjo raven tega tekmovanja, je zgrešila za pol točke.

Na tokratnem ekipnem prvenstvu stare celine, ki poteka v okviru 3. evropskih iger je bila Slovenija ves čas na tretjem mestu po posameznih dnevih, po prvem je imela sicer le 7,5 točke prednosti pred četrto Romunijo. Pred zadnjim dnevom prvenstva je Slovenija zbrala 265,5 točke. Četrta Litva je z 231 točkami že precej zaostajala, a je dotlej ves čas tretjo Slovenijo prehitela tik pred koncem dramatičnega večera.

Najboljša Massovka je bila Maruša Mišmaš Zrimšek, ki je zmagala na 3000 m zapreke (9:23,41). Šesto mesto sta osvojila, v suvanju krogle Blaž Zupančič (19,20 m) in v metu kopja Anže Durjava. Šesta je bila v skoku v višino (1,84 m) Lia Apostolovski, ki kandidira za komisijo športnikov v Svetovni atletiki; volitve bodo avgusta med svetovnim prvenstvom v Budimpešti. Robert Renner je s preskočenimi 4,90 m osvojil sedmo mesto v skoku s palico.

V štafetnem teku 4 X 100 m so v postavi Jernej Gumilar in Andrej Skočir ter Matevž Šušteršič (Krka) in Anej Čurin Prapotnik (Ptuj) osvojili drugo mesto (39,29) in s tem rezultatom postavili državni rekord za mlajše člane in le za devet stotink zaostali za absolutnim državnim rekordom (39,20) iz leta 2002.

Neja Filipič je ostala precej pod 14 metrsko znamko, saj je zaradi poškodbe gležnja tekmovanje končala po prvi seriji, osvojila je sedmo mesto.  Filip Jakob Demšar, ki je imel na 110 m ovire tretji izid sezone med sodelujočimi, je končal na sedmem mestu s 13,99. V troskoku je Jan Luxa s 15,17 metra osvojil deveto mesto in je tekmovanje končal že po treh poskusih.

Čestitke vsem, naj se bolečine in poškodbe hitro zacelijo! Gremo novim zmagam naproti!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024