AD Mass

AD Mass

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Evropski klubski pokal

Pretekli vikend so naši najboljši atleti nastopali v Turškem Mersinu. Na evropskem klubskem pokalu so zasedli osmo mesto. Najvišjo uvrstitev je dosegel Matija Kranjc z drugim mestom v metu kopja (76,83 m), odličen rezultat pa je dosegel Žan Rudolf, ki se je v teku na 800 m z 1:46,92 približal državnemu rekordu in normi za svetovno prvenstvo. Žan je bil v soboto tretji na 400 m z osebnim rekordom (47,17), četrti pa drugi dan tekmovanj na 800 m, kjer je z 1:46,92 za 92 stotink zgrešil normo za nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Pekingu. Obenem je le za 79 stotink zaostal za svojim državnim rekordom. Na tej razdalji je zmagal Španec Antonie Gakeme z rekordom prvenstev (1:45,77), s tem pa je izboljšal prejšnji dosežek legendarnega britanskega atleta Sebastiana Coea.

Peti je bil Jan Žumer v skoku v daljino (6,80 m), šesti so bili Žumer v teku na 200 m (21,53), Jan Kramberger na 100 m (10,92) in štafeta 4 x 100 m, v kateri so tekli Žumer, Luka Rakič, Luka Žontar in Kramberger (40,69), ter Jan Petrač na 3000 m. Sedma mesta sta dosegla Blaž Zupančič v suvanju krogle (17,26 m), Jan Petrač na 1500 m (3:50,15) in štafeta 4 x 400 m, v kateri so nastopili Anton Manfreda, Jernej Jeras, Krištof Knap in Luka Končina.

Zelo smo ponosni, da smo se uvrstili med osem najboljših evropskih klubov v evropskem pokalu državnih prvakov, kar je najboljša moška članska uvrstitev v zgodovini slovenske klubske atletike. Zaradi zgodnjega datuma naši atleti še niso v najboljši formi, poleg tega pa je nekaj naših predstavnikov manjkalo in se je tu poškodoval še Blaž Grad. Drugače bi nam mogoče celo uspelo obstati v skupini A. Kljub temu izpad ni nikakršna tragedija, saj je to tekmovanje izjemno dobro zasedeno, s številnimi vrhunskimi tekmovalci. Italijani so imeli kar nekaj tekmovalcev iz drugih klubov in mnogi drugi so nastopili okrepljeni, tudi s precej tujci, čeprav to ni v skladu s pravili. Mi smo nastopili le z našimi atleti,” je pojasni vodja ekipe Albert Šoba.

ČESTITKE, BRAVO VSEM!!