AdMassCGP_2024_100let logo

Evropsko prvenstvo U18 – 2. dan

Gyor (Madžarska) – 2. dan, 06/07/2018

Drugi dan evropskega prvenstva za mlajše mladince in mladinke (U18) so imeli svoj nastop trije mladi upi slovenske atletike.

Najbolj se je izkazala Tjaša Zajc, ki je z novim osebnim rekordom v suvanju krogle (14,16 m) osvojila 14. mesto in le za 54 cm zaostala za finalom. Nejc Lipovec je v teku 400 m z ovirami (55,22 s) pristal na 25. mestu. V metu kladiva je Gaj Černigoj z metom 55,29 metra osvojil 31. mesto.

Vsem trem čestitamo za današnji nastop in dosežene rezultate.

Dosežka Tjaše in Gaja sta plod treniranja pod budnim očesom trenerja Lovra Umeka, ki že vrsto let skrbi za razvoj metalcev v našem klubu. Prihodnji teden nas v finskem Tampreju čaka nastop še ene njegove varovanke – Zoje Šušteršič – ki je z zadnjimi konstantnimi nastopi potrdila, da ji dobra uvrstitev ne uide. Se že veselimo lepih novic – brez pritiska.

Nejc Lipovec je prve atletske korake naredil v skupini otroške atletike AD Mass-a. Pri prehodu iz otroške v višje kategorije je začel s treningi pod mentorstvom Alberta Šobe. Prvi sadovi načrtnega dela so tukaj in že čakamo na nove podvige. Le tako naprej!

V soboto nas čaka kvalifikacijski nastop Ive Golob v troskoku. Skočne noge in uspešen skok v nove rekordne daljave!

K dobremu nastopu Tjaše in Gaja je pripomogel tudi Slavko Malnar (desno spodaj; AK KRKA), ki je tokrat v slovenski atletski odpravi zadolžen za metalce. Hvala za podporo in prispevek k dobrim nastopom!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024