AdMassCGP_2024_100let logo

EVROPSKO PRVENSTVO V ATLETIKI

ČESTITKE KRISTJANU ČEHU ZA NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA V METU DISKA!

Drugi dan evropskega prvenstva v atletiki, ki poteka v Rimu je naš atlet Filip Jakob Demšar v polfinalu osvojil odlično 11. mesto. Z osebnim rekordom 13,59 (+0,0 m/s) je finale zgrešil za 15 stotink, za tri stotinke pa slovenski rekord (13,56), ki ga je Damjan Zlatnar tekel 19. junija 2007 v Novem mestu.

Po teku je za AZS povedal: “Zelo sem zadovoljen z 11. mestom, pred prihodom v Rim bi to podpisal, kot tudi osebni rekord, ki je sicer cilj nastopov. Veliko časa sem pa pustil med ovirami, pet sem jih zadel, začel sem že s prvo. Gotovo bi bil hitrejši, če bi bil tek bolj čist. A sem kljub temu dosegel najhitrejši čas doslej. Svoje so prinesle tudi tribune, ki sicer niso bile polne, zvok pa je bil ob glasnem navijanju izjemen za dodatno energijo.”

Neja Filipič se je z rezultatom 13,98 m prebila v jutrišnji finale! Zato navijamo za našo atletinjo in ji želim čim boljši rezultat na evropskem prvenstvu.

ANDREJ SKOČIR

Andrej Skočir je debitiral na svoji prvi veliki tekmi in v teku na 200 m z rezultatom 21, 08s zasedel 31. mesto. Bravo Andrej! Po tekmi je povedal: “kar malo živčnosti je bilo, saj doslej na tej ravni še nisem. Pričakoval sem osebni rekord, a se žal ni izšlo.”

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024