AdMassCGP_2024_100let logo

LIA APOSTOLOVSKI JE TRETJA NA SVETU!!! BRAVO!!!!!

Lia si je uresničila sanje! Na dvoransko svetovno prvenstvo na Škotsko je odpotovala kot naša glavna adutinja za odličje in ga tudi osvojila. Z preskočenimi 1,95 metra je osvojila bronasto medaljo in dosegla največji uspeh v karieri.

Lia je bila zanesljiva in brez težav na višinah 1,84 m, 1,88 m in 1,92 m. V prvem poskusu je preskočila tudi 1,95 m, s tem je izenačila osebni dvoranski rekord.

Šele na 1,97 m je Apostolovski letvico prvič podrla, ko so jo zagrabili krči v nogah. Nato je naslednja dva skoka na tej višini izpustila. V konkurenci so ostale le še Nemka Christina Honsel, Srbkinja Angelina Topić in Britanka Morgan Lake. A vse s popravami na nižjih višinah, kar je pomenilo, da je bila tedaj slovenska predstavnica na začasnem tretjem mestu.

Po neuspešnih skokih Honsel, Topič in Lake pa je lahko Apostolovski skupaj s trenerjem Rožletom Prezljem na tribuni glasno vzkliknila z visoko dvignjenima rokama, saj je bilo že tedaj jasno, da je osvojila najmanj bron. Zmagala je Avstralka Nicola Olyslagers (1,99 m), druga je bila Ukrajinka Jaroslava Mahučik (1,97 m).

Iskrene čestitke za osvojeno bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu in drugo medaljo v skoku v višino. Prvo medaljo, srebrno je osvojila Britta Bilač leta 1995 v Barceloni, tudi Britta je bila članica našega društva.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024