AD Mass

AD Mass

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

LIA APOSTOLOVSKI NA SVOJEM PRVEM VELIKEM TEKMOVANU OSMA V EVROPI.

Tretji dan evropskega prvenstva za mladince in mladinke na Švedskem je Lia v finalu skoka v višino zasedla odlično osmo mesto. Začela je odlično in v prvem poskusu preskočila letvico na 170, 175 in 180 centimetrih. Žal je bila na višini 184 centimetrov trikrat neuspešna. Zlato medaljo je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik, ki je preskočila 192 centimetrov. Bravo Lia za uspešen debi na velikem tekmovanju!!

Filipu Jakobu Demšarju, ki je v polfinalu teka na 110 metrov z ovirami tekel 13,85 (+0,1 m/s), žal ni uspelo napredovanje v finale. V drugi polfinalni skupini je bil peti, skupaj pa je osvojil 10. mesto. Demšar je navdušil v četrtkovem predteku, ko je s 13,66 postavil nov državni rekord za starejše mladince.

Brez napredovanja je v teku na 400 metrov ostal tudi Gregor Grahovac, ki je bil s časom 47,82 šesti v svoji predskupini, prvenstvo pa je končal na 15. mestu. Zelo smo veseli in ponosni na vse vaše dosežke, uvrstitve in rekorde.

Zadnji dan prvenstva bosta nastopili še v ženskem finalu v metu kopja Zoja Šušteršič in Klara Lukan, ki se bo za medalje borila v teku na 5000 metrov. Mi že stiskamo pesti……

.