AdMassCGP_2024_100let logo

MIŠMAŠEVA 11. V EVROPI

Zadnji dan evropskega prvenstva v Berlinu je bil za nas in našo Marušo Mišmaš ‘D’ dan, nastopila je namreč v finalu teka na 3.000 m z zaprekami, kjer je na koncu zasedla odlično 11. mesto. Zlato je ubranila Nemka Gesa-Felicitas Krause.

23-letna Maruša se je v petek do finala zavihtela z novim državnim rekordom, 9:34,28. V finalu pa je nastopila s sedmim časom in tiho mislijo na medaljo. Nastop je začela odločno, povedla s štarta, v zadnji kilometer je šla s petega mesta, a so ji na koncu nekoliko pošle moči, verjetno se je poznala odsotnost z velikih tekmovanj…. V cilj je pritekla z njenim drugim, najboljšim časom kariere, 9:34,50. Bravo naša velika finalistka, veseli smo, da si se zmagoslavno in samozavestno vrnila po operaciji in veselimo se tvojih uspehov, ki še prihajajo.

Za MMC portal je povedala: “Dobro sem se počutila. Začela sem teči v ospredju, nisem si sicer mislila pred tekmo, da bom povsem prva. Nisem namreč želela teči zadaj v koloni. Ves čas sem v nadaljevanju, ko nisem bila povsem na čelu, skušala biti med vodilnimi. Tako je bilo do petega kroga, potem pa me je malo pobralo. Zdaj vem, kaj mi še manjka, da bi bila čisto med najboljšimi. Ponosna sem nase, da sem se borila, vesela in zadovoljna ter motivirana za naslednja leta.”

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024