AdMassCGP_2024_100let logo

Naši zaključili z nastopi v Ptičjem gnedu

_mass.si-1-12Tina, Maruša in Žan: ponosni smo na vaše dosežke in ponosni, da ste člani našega društva, ki združuje odlične tekmovalce, tekmovalke in trenerje.

Slovenska rekorderka, balkanska podprvakinja z izpolnjeno normo za OI v Riu in 21. na svetu, pod vse to se lahko podpiše Maruša. V svoji disciplini, 3000m z zaprekami je med 45. tekmovalkami osvojila odlično 21. mesto. Če zajamemo le evropsko elito pa je zasedla zelo visoko 4. mesto. Po poškodbi gležnja je to njen drugi najboljši rezultat, 9:37,73. Finale je zgrešila za pičlih sedem sekund in pol.

Izjava Maruše:

“Zelo sem zadovoljna, saj časa takega nisem pričakovala. Želela sem, da bi izboljšala svoj najboljši dosežek, ki sem ga zmogla po majski poškodbi gležnja in je bil 9:52, pa sem tekla skoraj državni rekord. Po poškodbi sem veliko izgubila. Psihično je bilo zelo naporno in zelo težko sem se pripravila na tekmo, bila sem kar živčna, ker nisem bila povsem prepričana vase. Toda po včerajšnjem treningu, ki mi je šel zelo gladko, sem bila že boljše volje in bolj motivirana, z večjim zaupanjem vase. Tudi med tekom, ko je bil čas 3:10 na prvem kilometru, sem se dobro počutila in potem držala korak z najboljšimi tekmicami vse do dveh krogov pred koncem, ko so pospešile. Čas, ki sem ga dosegla, je zelo dober in zelo sem vesela. Prvič po poškodbi sem spet uživala na zaprekah. Zelo sem vesela za dosežen čas, nisem pričakovala, da sem že sposobna takega rezultata. To je bila super izkušnja, v njej sem uživala in verjamem, da mi bo naslednjič na taki temi že lažje.” (povzeto po AZS)

Tina Šutej, osma z diamantne lige v Šanghaju je v kvalifikacijah skoka s palico žal ostala brez rezultata. Sama pravi, da očitno njen izbor palic ni bil ravno pravi.

Državni rekorder v teku na 800m, Žan Rudolf je med elito 44 tekmovalcev osvojil 17. mesto. Z rezultatom 1:47,24 je tako debitiral na svojem prvem velikem tekmvanju in za 21 sekund zgrešil polfinale.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024