AdMassCGP_2024_100let logo

PRESENETLJIVA NOVICA!

Ljubljana/ Neapelj, 24. julij

Naša odlična troskokašica Neja Filipič je po diskvalifikaciji Ukrajinke Olge Korsun, prvotne zmagovalke v troskoku na 30. poletni univerzijadi v Neaplju, dobro leto po tekmovanju izvedela, da je napredovala na drugo mesto. Čestitke, Neja!

Za AZS je povedala:

Uradno me o osvojenem drugem mestu še nihče ni obvestil, izvedela sem od nepoznanega navijača iz Anglije, ki me je vprašal, če sem že prejela srebrno medaljo. Nato sem malo pobrskala po spletu in ugotovila, da so portugalski mediji o tem, da je njihova predstavnica napredovala do zlata pisali že aprila,

..in dodala:

Sama sem bila na prizorišču še najmanj prikrajšana, v takem primeru je najslabše za drugouvršenega, ki bi moral stati na najvišji stopnički in za četrtouvrščenega, ki ga sploh ni na podelitvi. Sicer sem drugega mesta vesela, po drugi strani pa žalostna, da je že prvo večje tekmovanje, kjer sem osvojila svojo prvo medaljo, potekalo v takih ne ‘fairplay’ okoliščinah. Šokirana sem, da se že na tem nivoju tekmovanja posega po nedovoljenih poživilih,”

Filipičeva je v petem poskusu skočila 13,73 m in zaostala samo za Korsunovo (13,91 m) in Portugalko Evelise Tavares Da Veiga (13,81 m). Slednja je zdaj napredovala do zlata, medtem ko je Ukrajinko zaradi dopinškega prekrška doletela uradna diskvalifikacija in dvoletna prepoved nastopanja.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024