AdMassCGP_2024_100let logo

TURBULENTNO NA EP V TORUNU!

Diskvalifikacije, covid testiranja, izolacije… vse to meša štrene atletom in atletinjam 36. evropskega atletskega prvenstva v dvorani, ki poteka v Torunu na Poljskem.

Marušo Mišmaš Zrimšek, ki je prišla na EP z najboljšim prijavljenim časom med vsemi udeleženkami teka na 3000 m dvoranskega EP, so diskvalificirali, ker je stopila izven proge. To se je zgodilo, ker je Marušo od zadaj porinila španska tekmovalka. Dogodek so preverjali z video analizo, vendar so sodniki in pritožbena komisija, žal ostali pri prvotni odločitvi. Le predstavljamo si, kako razočarana je bila Maruša, ki je sicer v kvalifikacijah sprva dosegla najboljši čas v teku na 3000 metrov (8:52,22).

Neja Filipič je po ponovnemu testiranju in negativnem rezultatu, lahko nastopila ter odlično nastopila v kvalifikacijah troskoka. V drugi seriji je poletela do osebnega rekorda v dvorani 14,09 metra in se s šestim rezultatom uvrstila v nedeljski finale. Imamo Finale!!

Slovenska atletska reprezentanca se je na dvoranskem evropskem prvenstvu na Poljskem zaradi pozitivnega primera namreč znašla v izolaciji. Več

Lia Apostolovski je bila z izenačenim izidom sezone, 1,87 m, v skoku v višino deveta in je za las zgrešila finale najboljše osmerice. Lia je bila prvič uspešna na 1,74 m, 1,82 in tudi na 1,87 m, s tem je izenačila izid sezone. Lani je centimeter več skočila za osebni rekord. Nato je na višini 1,91 m letvico trikrat podrla, jezna je bila posebej po drugem poskusu, ko je že kazalo, da bo letvica obstala na stojalu, a je nato padla.

Debitantska nastopa na prvem velikem članske tekmovanju sta uspešno opravila Lovro Mesec Košir in Gregor Grahovac, ki sta tekla na 400 m. Lovro  je bil s časom 47,47 tretji v drugi skupini, Gregor pa s časom 47,84 tretji v sedmi skupini. Mesec Košir je prvenstvo končal na 25. mestu, Grahovac pa na 34. Po mladinskih SP in EP je na prvi članski tekmi tekel tudi Grahovac. 

Žan Rudolf je na 800 m z 1:49,88 izpadel v prvi skupini kvalifikacij. Tretje mesto v prvi skupini, ki je kot zadnje vodilo v sobotni polfinale, je na četrtem mestu zgrešil v ciljnem finišu za 12 stotink.

Jan Luxa je nastopil v kvalifikacijah troskoka, njegov najdaljši poskus pa je meril 15,78 metra, kar ni bilo dovolj za finale.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024