AdMassCGP_2024_100let logo

37. EVROPSKO PRVENSTVO V DVORANI

Turški Istanbul od 2. do 5. marca gosti tudi naše najboljše atlete in atletinje. V reprezentanco so se uvrstili Lia Apostolovski, Neja Filipič, Maruša Mišmaš Zrimšek, Jan Luxa in Robert Renner.

Maruša Mišmaš Zrimšek se je v teku na 3000 metrov uvrstila v finale, ki bo na sporedu v petek ob 18:18. V svoji skupini je bila s časom 8:56,71 peta. Povedala je, da v finalu pričakuje hiter tek in si seveda želi čim boljše uvrstitve. Navijamo!!

V finale troskoka se je uvrstila tudi Neja Filipič in z rezultatom 13,96 metra dosegla najboljši izid sezone. Boj za odličja je odprt in bo zanimiva tekma v soboto,” je napovedala Filipič.

V soboto čaka kvalifikacijski nastop tudi Roberta Rennerja v skoku s palico (ob 7.04h). Skok do finala!!

Lia Apostolovski je v kvalifikacijah skoka v višino preskočila 1,82 metra, na naslednji višini 1,87 metra je bila žal trikrat neuspešna in tako ostala brez želenega finala na 13. mestu. Avgusta lani je v Münchnu ne evropskem prvenstvu zasedla sedmo mesto, pred tem je v finalu nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Eugenu in bila 12. Čestitke!!

Jan Luxa je v kvalifikacijah troskoka poletel 15,70 metra, kar je njegov najboljši izid sezone. Za finale je bilo potrebno skočiti 16,20 metra, osvojil je 16. mesto. Čestitamo!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024