AdMassCGP_2024_100let logo

Balkansko dvoransko prvenstvo

Patricija Plazar bronasta v teku na 800m!!!

Rezultat (2:16,01) sicer ni realen pokazatelj Patrciijnih sposobnosti, je pa medalja lepa spodbuda za zunanji del sezone.

Na prvenstvu sta v skakalnih disciplinah nastopila Trupej Jure in Writzl Jerneja ter se oba povsem približala osebnim rekordom.

V teku na 60m z ovirami je tekmovala Joni Tomičić Prezelj, ki se je prav tako zelo dobro odrezala in ovire pretekla v času 8,69s, kar je bil četrti čas prvenstva.

Jure je v skoku v višino pokazal, da je mož za večje tekme in se po daljši odsotnosti iz tekmovalne atletike uvrstil na 7. mesto. Preskočil je 211cm in bil povsem blizu na višini 214cm.

Jerneja je preskočila 380cm in dosegla tretji izid tekmovanja v ženskem skoku s palico.

Atleti so tokrat prvič v zgodovini samostojne Slovenije nastopili na Balkanskem prvenstvu, tako da je bil na otvoritvi prisoten tudi naš zunanji minister Karel Erjavec, ki pa se srečanja z atleti ni mogel udeležiti.

Prvo zmago Sloveniji je pritekla Marina Tomič v teku na 60m z ovirami, prvo medaljo sploh pa je priborila Liona Rebernik v teku na 400m. Mitja Krevs je postavil nov dvoranski državni rekord na 1500m in se s tem uvrstil na drugo mesto. Skupaj je Slovenija osvojila 7 medalj.

Čestitke vsem udeležencem!

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024