AdMassCGP_2024_100let logo

OLIMPIJSKE IGRE V TOKIJU

Tokio, 6. avgust

Slovenska atletska reprezentanca in z njo tudi naši predstavnici, Maruša Mišmaš Zrimšek in Maja Mihalinec Zidar so že zaključili z nastopi na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu. Več kot izjemen izkupiček slovenske reprezentance, kar tri uvrstitve med najboljšo šesterico, med katero sodi tudi naša Maruša. V teku na 3000 m z zaprekami je poleg odlične uvrstitve, šestega mesta, postavila tudi nov državni rekord (9:14,84). To je tudi najboljša slovenska uvrstitev vseh časov na OI v tekih na dolge proge.

Maja je odtekla najboljše letošnje rezultate sezone, na 200 m je osvojila 35. mesto (23,62), v teku na 100 m pa 44. mesto (11,54).

Izjemni rezultati, ki napovedujejo velika pričakovanja za prihodnje leto. Prihodnje leto bodo namreč na sporedu svetovno dvoransko prvenstvo ter evropsko in svetovno prvenstvo na prostem, tudi olimpijski ciklus bo tokrat krajši, saj bodo olimpijske igre v Parizu na sporedu že čez tri leta. Verjamemo, da bo v Parizu, Maji in Maruši družbo delal še kakšen Massovec.

Bravo, iskrene čestitke in globok poklon, Maruši in Maji ter njunima trenerjema.

REZULTATI

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024