AdMassCGP_2024_100let logo

ŽAN RUDOLF

Pfungstadt, 4. avgust
Avtor: Peter Kastelic/AZS

Slovenski rekorder v teku na 800 metrov Žan Rudolf je na atletskem mitingu v nemškem Pfungstadtu z odličnim časom 1:45,15 popravil svoj šest let star državni rekord. S tem dosežkom je postavil tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostil ameriški Oregon. Norma znaša 1:45,20. Zmagal je domačin Marc Reuther (1:45,12) z le tremi stotinkami prednosti, tretje uvrščeni pa je zaostal že več kot štiri sekunde.

Prejšnji rekord 1:46,00 je Rudolf postavil pred šestimi leti na mitingu v Velenju. Letos je skupaj z Anito Horvat že osvojil bron na svetovnem prvenstvu štafet v teku 2 x 2 x 400 m.

Vedel sem, da sem dobro pripravljen, le vse se je moralo poklopiti. Formo sem tempiral za olimpijski nastop, a se žal nisem prebil med potnike v Tokio. Tokrat se je res lepo izšlo, narekovalca tempa sta opravila dobro delo, sam sem napadel zadnjih 50 metrov, a mi je malo zmanjkalo do zmage. Kljub temu sem zelo vesel, še posebej, ker sem izpolnil normo in se bom zdaj mirno pripravljal na svetovno prvenstvo,” je dejal 28-letni Rudolf, ki je šele dva dni pred mitingov prejel povabilo in praktično nastopil iz polnega treninga.

Po zimski sezoni je tudi zamenjal trenerja, zdaj nad njegovim delom bdi Jan Petrač, nedavno tekmovalno upokojeni nekdanji atlet in še vedno slovenski rekorder na 1000 m. “Milovan Savić je dober trener, a zdaj, ko imam družino, težko hodim k njemu na treninge. Z Janom se poznava od malega, sva dobra prijatelja in me dobro razume. Vsak dan sva na vezi in treninge prilagajava glede na počutje. Mislim, da sem z menjavo zadel, gradiva pa že širšo ekipo. Greva na vse ali nič, saj je pred menoj le še nekaj atletskih sezon. Vstrajati želim do olimpijskih iger v Parizu,” je še dejal Rudolf, ki si je ogledal tudi današnji olimpijski finale, kjer ga je presenetil zmagovalec Emmanuel Kipkurui Korir.

Naslednjo tekmo Rudolf načrtuje 21. avgusta v švicarskem Bernu.

povezave

URADNE URE

KONTAKT

Vse pravice pridržane | AD Mass Ljubljana | 2024